Γεννηματά για την Κεντροαριστερά: «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει τώρα»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γεννηματά για την Κεντροαριστερά: «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει τώρα»

«Αργά ή γρήγορα τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα οδηγήσουν σε εξελίξεις και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι εκλογές θα δώσουν λύση» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «όταν η κοινωνία χορεύει τον xορό του Ζαλόγγου, δεν μπορεί κάποιοι να το ρίχνουν στα τσάμικα και κάποιοι να ονειρεύονται τον χορό του Ησαϊα με την εξουσία».

Μιλώντας στη «Real News» και σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές αναφέρει ότι:

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τσόντα είτε του ενός, είτε του άλλου δεν γινόμαστε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και με το παραπάνω. Οριακές κοινοβουλευτικά, ανίσχυρες, και ετεροβαρείς πολιτικά και εκλογικά κυβερνήσεις δεν δίνουν βιώσιμη λύση στη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. Αυτή είναι η θέση μας και πριν και μετά τις εκλογές».

Αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο, είπε ότι το κόμμα της δεν συντάσσεται με την ηγεσία της Ν.Δ. για κατάργηση της απλής αναλογικής, λέγοντας:

«Εμείς και μετά τις εκλογές θα επαναφέρουμε και θα επιμείνουμε στην ολοκληρωμένη πρότασή μας περί αναλογικού εκλογικού συστήματος που καταθέσαμε. Μόνο σε αυτήν τη βάση συζητάμε».

Για το νέο κόμμα στον χώρο, η κ. Γεννηματά, αφού αναφέρει πως «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα», σημειώνει ότι «το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και παζάρια δεξιά και αριστερά».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet