Στη δίνη των αποκαλύψεων για Καλογρίτσα η πρώτη δόση για τις άδειες
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Στη δίνη των αποκαλύψεων για Καλογρίτσα η πρώτη δόση για τις άδειες

Εκπνέει τη Δευτέρα, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ενώ Σκάι και Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της πλευράς Καλογρίτσα.

Με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών περί πλημμελούς ελέγχου του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία και περί των δανείων που λάμβανε από την Τράπεζα Αττικής να ανοίγουν τη συζήτηση σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας καλείται τη Δευτέρα να καταβάλει το ποσό της τάξης των 18 εκατ. ευρώ.

Ήδη η Ν.Δ., διά των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο, άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί» δήλωσε την Παρασκευή ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση της μήνυσης.

Εξάλλου, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριου Κρέτσου -ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία- για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα.

Πέραν της συζήτησης για την εγκυρότητα του διαγωνισμού, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες στα τέλη Αυγούστου διενεργήθηκε για να μπει ένα τέλος στη διαπλοκή μεταξύ του «αμαρτωλού τριγώνου» τραπεζών, κομμάτων και ΜΜΕ.

Στη δίνη αυτών των εξελίξεων ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σηκώνει το γάντι και απαντά μέσω του «Έθνους» της Κυριακής: «Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η Ν.Δ. πόνταρε στην αποτυχία της οικονομίας. Θα ηρεμήσει αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Πόνταρε στην αποτυχία του διαγωνισμού για τα κανάλια. Θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens. Δίνει μάχες οπισθοφυλακών και θα τις χάσει. Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η Νέα Δημοκρατία ας μας κάνει μήνυση».

Στο δικαστικό πεδίο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του συνταγματικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet