Πυρά αντιπολίτευσης για τη «φαρσοκωμωδία» με τις τηλεοπτικές άδειες
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Πυρά αντιπολίτευσης για τη «φαρσοκωμωδία» με τις τηλεοπτικές άδειες

«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα «πόθεν έσχες» και έχει βαρύτατες ευθύνες γι΄ αυτό.

«Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη Ν.Δ. είναι αδιανόητο η επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Τον νέο έλεγχο “πόθεν έσχες” του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση».

«Η αποχώρηση Καλογρίτσα αποδεικνύει την απόλυτη γελοιοποίηση της διαδικασίας» δήλωσε στον «Βήμα FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ν. Δένδιας. «Και αυτά με κυβερνητική εμμονή, ότι όλα αυτά τα τρελά, βοσκοτόπια, πληρεξούσια, παράνοιες, είναι λογικά, αποδεκτά και συνιστούν εξυγίανση και νίκη κατά της διαπλοκής» συμπλήρωσε.

ΠΑΣΟΚ: Ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

«Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή για τον έλεγχο του “πόθεν έσχες” βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο» συμπλήρωσε η κα Γεννηματά.

Ποτάμι: Να μην τα βάφει μαύρα το Μαξίμου, βοσκοτόπια υπάρχουν

«Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα βάψουν μαύρα στο Μαξίμου. Ίσως μάλιστα να είναι η ευκαιρία για την έφοδο στον ουρανό» σχολιάζει το Ποτάμι μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Όπως απέδειξε η πρόβα με τον κ. Καλογρίτσα, βοσκοτόπια υπάρχουν, εγγυητικές επιστολές υπογράφονται, δάνεια δίνονται, εργολαβίες εξασφαλίζονται. Αυτό που είναι σπάνιο και αυτό χρειάζεται τούτη την ώρα είναι ένα πρόσωπο με στόφα καναλάρχη. Και ουδείς καταλληλότερος από τον κ. Παππά. Να βγει λοιπόν μπροστά ο ίδιος. Να μην χάνουμε χρόνο και σπαταλάμε δυνάμεις. Θέλουν και οι ξένοι να μας πάρουν το νερό…

»Ας το σκεφθεί ο κ.Τσίπρας. Κι αν τελικά ο κ. Παππάς προτιμά το παρασκήνιο, υπάρχει η λύση του κ. Λεβέντη. Έχει αδιαμφισβήτητη πείρα στις καταλήψεις συχνοτήτων και στις πωλήσεις καναλιών, εκεί έχει φάει όλα τα ωραία χρόνια του» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέροντας: «Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα».

ΚΚΕ: Άνθρακες ο θησαυρός

«Τελικά, άνθρακες ο θησαυρός της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε τον λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ανακοίνωση προσθέτει, ότι «αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο από το νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ΄ αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ε.Κ.: Αδεια σε όλα τα κανάλια

Να αδειοδοτηθούν και όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και να επανασυσταθεί το ΕΣΡ ζητά η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, από τον αρμόδιο υπουργό, μετά την αποβολή από την αδειοδοτική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Καλογρίτσα.

«Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθούν και όλα τα υπόλοια εθνικής εμβέλειας κανάλια που λειτουργούν άνω της 20ετίας, αφού βεβαίως καταβάλουν το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Βούτσης να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανασύσταση του ΕΣΡ, ώστε όλες οι άδειες να εκδοθούν από την ανεξάρτητη αρχή» συμπληρώνει.

Απάντηση Μαξίμου στη Ν.Δ.

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια» απάντησε στη Ν.Δ. το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ), με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

»Η αγωνία της Ν.Δ., μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο.
24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη
25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού
3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

»Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού. Η λέξη “εξευτελισμός” είναι λίγη!

»Υ.Γ. Μιλώντας για “πόθεν έσχες”, ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος, που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος “πόθεν έσχες”, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Εκ μέρους της Ν.Δ., ο κ. Κουμουτσάκος ανταπάντησε:

«Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με τον διαγωνισμό-επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία».

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet