Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάννη, λέει το ΥΠΕΞ
Πολιτική

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάννη, λέει το ΥΠΕΞ

Με δήλωση -αργά το βράδυ της Τρίτης- το ΥΠΕΞ καταδίκασε τις νέες δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Νωρίτερα, για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει άγνοια, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, απαντώντας ότι «δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες».

Και συμπλήρωσε: «Στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας».

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, είχε πει:

«Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του Τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτήν την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας, καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ό,τι αφορά στην ισχύ της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι γνωστή».

Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τόνισε: «Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε…».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet