Με 162 μονάδες ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με 162 μονάδες ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεγάλη ήταν η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για να συμμετάσχουν στη 18η εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος.

Εκατόν εβδομήντα πέντε (175) ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι στον Δήμο Αμαρουσίου προσήλθαν στο δημαρχείο της πόλης το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2015, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο τους για να προσφέρουν το ύψιστο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών συγκεντρώθηκαν εκατόν εξήντα δύο (162) μονάδες αίματος με την υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης εκφράζει, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους εθελοντές αιμοδότες για την ευαισθησία τους, την ευγενή και ανιδιοτελή προσφορά του ύψιστου αγαθού της ζωής, οι οποίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο συμμετείχαν στη 18η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου». Επίσης ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμινγκ» και τους εργαζόμενους στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Τη  18η Εθελοντική Αιμοδοσία επίβλεψε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα, η οποία παραβρέθηκε στη διαδικασία μαζί με την αντιπρόεδρο Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και την υπεύθυνη της Αιμοδοσίας, δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Ιωάννου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί, στην ανακοίνωσή του, θερμά για την ευγενική χορηγία τους σε αλμυρά εδέσματα τη «Χαλβαδοποιία Μαραθώνα» και την κ. Ελένη Φιλιππάτου, πρόεδρο του Συλλόγου «Μέριμνας του Γήρατος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet