Αρχαιοελληνικός ναός ανακαλύφθηκε στην «αιγυπτιακή Ατλαντίδα»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Αρχαιοελληνικός ναός ανακαλύφθηκε στην «αιγυπτιακή Ατλαντίδα»

Τα ερείπια ενός αρχαίου ελληνικού ναού ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην περιοχή που είναι γνωστή ως «Αιγυπτιακή Ατλαντίδα», στις βόρειες ακτές της Αιγύπτου.

Πρόκειται για την αρχαία πόλη Ηράκλειο, που βυθίστηκε πριν από περίπου 1.200 χρόνια και την οποία οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το 2000 και έκτοτε οι έρευνες των αρχαιολόγων συνεχίζονται για την ανακάλυψη νέων ευρημάτων του οικισμού.

Στην τελευταία εξερεύνηση, οι δύτες ανακάλυψαν, εκτός από τον ναό, και βάρκες με χάλκινα νομίσματα και κοσμήματα, τα λείψανα ενός μικρότερου ελληνικού ναού, που έχει διατηρηθεί μαζί με τους στύλους και αγγεία από τους 3ο και 4ο αιώνες π.Χ.

Τα χάλκινα νομίσματα ήταν από την εποχή που ήταν βασιλιάς ο Πτολεμαίος Β’ (283 έως 246 π.Χ.) και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα αντικείμενα που ανακάλυψαν είναι από την ίδια εποχή μέχρι και την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Οι αρχαιολόγοι διερεύνησαν επίσης μερικά από τα πολλά αρχαία πλοία που βρίσκονται στον χώρο του ναυαγίου και βρήκαν πήλινα, νομίσματα και κοσμήματα σε ένα εξ αυτών, που πιστεύει ότι χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ.

Πηγή: Daily Mail

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet