Δεν… καταρρέει ο βράχος της Ακροπόλεως
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Δεν… καταρρέει ο βράχος της Ακροπόλεως

Διαψεύδει δημοσίευμα των Times περί κινδύνου κατάρρευσης της Ακρόπολης, το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας.

Το άρθρο με τίτλο «Η Ακρόπολη καταρρέει, προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί» δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική έκδοση των βρετανικών Times, με αφορμή τη μελέτη που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πτώσης βράχων.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας:

«Όπως γνωρίζετε, στην Ακρόπολη γίνεται ένα μείζον αναστηλωτικό έργο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Τα μνημεία έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπιστεί και έχουν αναστηλωθεί. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά, όμως ήρθε η στιγμή στον ίδιο τον βράχο που αποτελεί μέρος του μνημείου και τα τείχη της Ακρόπολης να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα που αναλογεί σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπήρχαν μικρές καταρρεύσεις, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις των βράχων. Δεν υπάρχουν ούτε κίνδυνοι, ούτε η Ακρόπολη καταρρέει. Το ελληνικό κράτος δείχνει τη μέριμνά του ακριβώς στο να προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με όλες τις αρχές της επιστήμης και της δεοντολογίας το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο το οποίο διαθέτει».

Υπενθύμισε δε, ότι, «προχθές περάσαμε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μια μελέτη που αφορά στη στερέωση των βραχωδών πρανών στη νότια πλευρά της Ακρόπολης. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι από τις πολλές που τελευταία έχουν απασχολήσει το υπουργείο Πολιτισμού, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως και φυσικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο» κατέληξε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet