«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» από το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο
Πολιτισμός

«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» από το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

Στην Επίδαυρο «ταξιδεύει» στις 7 και 8 Αυγούστου, η παράσταση «Ιφιγένεια εν Ταύροις», η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Σύμφωνα με τους συντελεστές της παραγωγής, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις», «γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη», καθώς «πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό, το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό».

«Στη δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της ΄χώρας των Ταύρων΄ αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους, καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες» επισημαίνεται.

Τον ρόλο της Ιφιγένειας ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση και τους υπόλοιπους ρόλους οι Χρίστος Στυλιανού (Α΄ Αγγελιοφόρος), Γιώργος Χρυσοστόμου (Ορέστης), Μιχάλης Συριόπουλος (Πυλάδης), Γιώργος Κολοβός (Θόας), Αναστάσης Ροϊλός (Β΄ Αγγελιοφόρος), Άννα Καλαϊτζίδου (Αθηνά) και Χρύσα Ιωαννίδου (Άρτεμις άγαλμα).

Η μουσική είναι του Κορνήλιου Σελαμσή, τα σκηνικά της Ευαγγελίας Θεριανού και οι χορογραφίες της Σοφίας Πάσχου. Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί Αλέξανδρος Μιχαηλίδης (μπάσο κλαρινέτο) και Κώστας Σακαρέλης (όμποε, αγγλικό κόρνο).

Τα εισιτήρια για την παράσταση ξεκινούν από τα 5 ευρώ -για ανέργους και ΑμεΑ- και φθάνουν έως τα 50 ευρώ, στη διακεκριμένη ζώνη.

Η περιοδεία της παράστασης υπήρξε επεισοδιακή, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Ιουλίου, το ΚΘΒΕ ανακοίνωνε ότι «η κοινωνικοοικονομική κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα μάς αναγκάζει να ακυρώσουμε τις προγραμματισμένες παραστάσεις της παραγωγής ΄Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων΄, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και στο Αρχαίο Θέατρο Δίου».

Πέντε ημέρες αργότερα το ΚΘΒΕ ανακοίνωσε επιπλέον παραστάσεις για τη Θεσσαλονίκη (18, 19, 25 & 26 Ιουλίου 2015).

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για την περιοδεία της παράστασης, επόμενοι σταθμοί, μετά την Επίδαυρο, θα είναι το Αρχαίο Θέατρο στο Δίον (19 Αυγούστου), το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα (26 Αυγούστου), το Κηποθέατρο Παπάγου στην Αθήνα (29 Αυγούστου), το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα (31 Αυγούστου), το Παλαιό Ελαιουργείο στην Παραλία Ελευσίνας για τα “Aισχύλεια 2015” (2 Σεπτεμβρίου), το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (4 Σεπτεμβρίου) και ξανά το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη (11-12 Σεπτεμβρίου).

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet