Πρόσκληση προς εθελοντές από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Πολιτισμός

Πρόσκληση προς εθελοντές από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Πρόσκληση για εθελοντική εργασία απευθύνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) προς ανθρώπους κάθε ηλικίας για να συμμετέχουν στους νέους κύκλους εκπαίδευσης εθελοντών που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ο εθελοντής του ΕΠΜ μπορεί να έχει τη χαρά της συνεργασίας με μικρούς και μεγάλους στον εκθεσιακό χώρο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. Να συμμετέχει και να υποστηρίζει τους ερμηνευτές του ΕΠΜ στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και για οικογένειες, που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, σε άλλα μουσεία, στα σχολεία και σε άλλους χώρους, αλλά και να αφιερώσει τον χρόνο του στο κέντρο έρευνας και τεκμηρίωσης, τη βιβλιοθήκη και το παιχνιδοπωλείο.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι συμμετέχοντες αποτελούν πλέον ενεργά μέλη του εθελοντικού προγράμματος του ΕΠΜ και έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στις λειτουργίες που θα επιλέξουν με βάση τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τις ανάγκες του μουσείου.

Από το 1987 και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 5.000 εθελοντές έχουν προσφέρει τον χρόνο και τη δημιουργική τους διάθεση στηρίζοντας συστηματικά και υπεύθυνα το έργο του ΕΠΜ. Μάλιστα το εθελοντικό πρόγραμμα του μουσείου έχει βραβευτεί με τιμητική διάκριση από την Ελληνική Ομοσπονδία Σωματείων Φίλων των Μουσείων (ΕΟΣΦΙΜ).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 3312995 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet