Ένταξη ΕΔΣΝΑ στο μητρώο φορέων της γενικής κυβέρνησης
Περιφέρεια Αττικής

Ένταξη ΕΔΣΝΑ στο μητρώο φορέων της γενικής κυβέρνησης

Για δικαίωση των προσπαθειών της νέας διοίκησης του συνδέσμου με αφορμή την ένταξη του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) στο μητρώο των φορέων της γενικής κυβέρνησης έκανε λόγο κατά τη συνεδρίαση, την Τρίτη 11 Μαρτίου, της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο πρόεδρος του συνδέσμου και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Με την ένταξή του στο μητρώο, ο ΕΔΣΝΑ θα μπορεί να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων περί ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τις οποίες επωφελήθηκαν σχεδόν όλοι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Γ. Σγουρός, η ένταξη του ΕΔΣΝΑ στο μητρώο, σε συνδυασμό με την ήδη ανακοινωθείσα μείωση των χρεών σε σχέση με πέρσι κατά 20 %, βάζουν τον φορέα σε τροχιά οικονομικής εξυγίανσης. Για τον λόγο αυτό ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση που ικανοποίησε το αίτημα της διοίκησης του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι πλέον εκλείπουν οι λόγοι για τους οποίους σύσσωμη η εκτελεστική επιτροπή είχε υποβάλει την παραίτησή της. Την τοποθέτηση του κ. Γ. Σγουρού ασπάστηκαν όλα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής.

«Εάν η διαδικασία ολοκληρωθεί αίσια και ο ΕΔΣΝΑ λάβει από την ειδική χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών το ποσό που του αναλογεί, θα έχουμε καταφέρει μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο ετών να μηδενίσουμε σχεδόν το κοντέρ των χρεών του ΕΔΣΝΑ. Ο φορέας θα είναι βιώσιμος, οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται πιο ασφαλείς, ο σχεδιασμός θα μπορεί να υλοποιηθεί απρόσκοπτα, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική δεν θα κινδυνεύει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ αναφέρθηκε στους τρεις στόχους που υλοποιεί με μεθοδικότητα η διοίκηση του συνδέσμου από την ανάληψη των καθηκόντων της που είναι :

  • Στη διασφάλιση της καθημερινότητας και της διαχείρισης των περίπου 2 εκ. τόνων απορριμμάτων που παράγονται κάθε χρόνο στην Αττική.
  • Στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που είναι νόμος του κράτους από το 2003, ώστε η Αττική να γυρίσει σελίδα στη διαχείριση των απορριμμάτων της.
  • Στον νέο σχεδιασμό που θα συμπληρώνει τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) με εξειδικευμένες επιμέρους δράσεις πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης.

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής έγινε ενημέρωση για τη μεταφορά απορριμμάτων από τον Δήμο Πύργου στον ΧΥΤΑ Φυλής που έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εξέδωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ΚΥΑ πρόκειται να μεταφερθούν περίπου 2.500 τόνοι απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί στις εκεί περιοχές δημιουργώντας οξύ πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet