Έργα 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Έργα 1,5 εκατ. ευρώ στους Δήμους Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 11ης Απριλίου 2017, η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου εισηγήθηκε δύο σημαντικά έργα που αφορούν στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής έργα:

Δήμος Αθηναίων

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Αθηναίων για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων», συνολικού προϋπολογισμού 1.239.025,18 € με ΦΠΑ.

Το έργο αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων στην κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και των συνδέσεων των ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων και των αντίστοιχων αποφάσεων με αριθμούς 210/16, 211/16 και 56/2017 του ΠΕ.ΣΥ., με τις οποίες αποφασίστηκε επίσης η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και των συνδέσεων των ακινήτων στη 2η & 3η Δημοτικές Κοινότητες, στην 6η Δημοτική Κοινότητα και στην 1η και 7η Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων αντίστοιχα.

Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 972.851,88 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στο κυρίως έργο (κεντρικοί αγωγοί) και την πρόβλεψη της απολογιστικής δαπάνης για την αποζημίωση της απασχολήσεως καταλλήλου προσωπικού για την επίβλεψη των εργασιών από αρχαιολογικής απόψεως και για ποσό 266.173,30  ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Αθηναίων και αφορά στις συνδέσεις των ακινήτων.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αθηναίων και θα εκτελεστεί από τη δ/νση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το έργο αυτό, που σκοπό έχει την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων της Περιφέρειας στην κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και των συνδέσεων των ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων, αφού ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΕ.ΣΥ. οι κατασκευές δικτύων ακαθάρτων σε όλες τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες.

Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος

Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ∆ήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος για το έργο «Ανάπλαση Παιδικών Χαρών ∆ήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» συνολικού προϋπολογισμού 202.000,00 € με ΦΠΑ.

Οι παρεμβάσεις της παρούσας προγραμματικής σύμβασης αφορούν δύο παιδικές χαρές που βρίσκονται: α) στη Δ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, επί των οδών Πλαστήρα και Ιασωνίδη και β) στη  Δ.Ε. Νέας Χαλκηδόνας, επί της οδού 700 Θεσπιέων.

Οι βασικές εργασίες που προβλέπονται είναι: Καθαιρέσεις και κατασκευές (ενδεικτικά: εκσκαφές, καθαιρέσεις, σκυροδετήσεις, δάπεδο ασφαλείας, κιγκλιδώματα κ.λπ.), Δικτυώσεις (ενδεικτικά: φρεάτια, συνδέσεις με υφιστάμενα δίκτυα, σωληνώσεις κ.λπ.), κατασκευές και τοποθετήσεις οργάνων παιδικής χαράς.

Η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι σκοπός του έργου είναι η διαμόρφωση δύο υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφάλειας και υγείας των παιδιών που τις επισκέπτονται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet