Πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

Πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2013 παρουσίασε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2014 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν πλήρη και ειλικρινή απολογισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο περιφερειάρχης:

  • Δημιουργήθηκε πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι κωδικοποιημένο σε νέα έργα, παρά τη μείωση κατά 64% των πόρων.
  • Έγινε πρωτοφανής μείωση των πόρων που έφθασε την τριετία 2011-2013 στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 64%.
  • Αναμένεται περαιτέρω μείωση κατά 7% σε σχέση με το 2013.
  • Η Νομαρχία Αθηνών κληροδότησε στην Περιφέρεια Αττικής ένα μεγάλο πλεόνασμα, ύψους 222 εκατ. ευρώ, το οποίο την 31.12.2013 είχε ανέλθει στα 313 εκατ. ευρώ.
  • Υλοποιήθηκαν περισσότερα από 1.000 έργα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ και στους 66 δήμους της Αττικής σε συνεργασία μαζί τους, δημιουργώντας έτσι 100.000 θέσεις εργασίας και επιστρέφοντας στο κράτος ΦΠΑ αξίας 800 εκατ. ευρώ.
  • Η συνολική χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, το ΠΔΕ και τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ.
  • Βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στην εισήγησή του, τόνισε:

«Ο Απολογισμός είναι πλήρης και ειλικρινής. Σηματοδοτεί το παρόν και εγγυάται το αύριο. Δουλέψαμε σκληρά με στρατηγική, πρόγραμμα, μέθοδο και διαφάνεια. Δημιουργήσαμε πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι κωδικοποιημένο σε νέα έργα, γιατί διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα με σεβασμό και διαφάνεια.

»Υλοποιούμε περισσότερα από 1.000 έργα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ και στους 66 Δήμους σε συνεργασία μαζί τους, δημιουργώντας 100.000 θέσεις εργασίας και επιστρέφοντας στο κράτος 800 εκατ. ευρώ ΦΠΑ.

Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με έργο και όχι με λόγια, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Δουλέψαμε σκληρά για τους πολίτες και δεν τους «δουλέψαμε».

»Αντιμετωπίσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με την πρωτοφανή μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που έφτασε το 65% και φέτος αναμένεται να φτάσει το 71%, το οποίο όμως δεν στάθηκε ικανό να φρενάρει τη μεγάλη μας προσπάθεια να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

»Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τις υποδομές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

»Το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί ακολουθώντας την ίδια συνταγή της επιτυχίας: Σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και τις ανάγκες των πολιτών, πλήρης διαφάνεια, στοχευμένες δράσεις και συνεργασία με όλους τους Δήμους. Με έργο πάμε μπροστά».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet