ΑΤΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ: «Αποχώρηση λόγω εκλομαγειρεμάτων»
Περιφέρεια Αττικής

ΑΤΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ: «Αποχώρηση λόγω εκλομαγειρεμάτων»

Αποχώρησε η παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ, με επικεφαλής τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς, όπως μας ενημερώνει ανακοίνωση της παράταξης, κατά τη διάρκεια της εκλογής αντιπροέδρου του Συμβουλίου, η παράταξη της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου (βλέπε δημοσίευμα «Ποδαρικό» με εντάσεις κι αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αποχώρησε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού από το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω εκλογομαγειρεμάτων

Σήμερα, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση εκλογής προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η παράταξη της κ. Δούρου καταπάτησε μία πρακτική και μία δεοντολογία δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διαδικασία εκλογής του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξή της καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου, μία θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην αντιπολίτευση.

Μία τυπική ψηφοφορία που κατά παράδοση διενεργείται σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης – αν και όπως είπε η κ. Δούρου «δεν είναι υπέρ των συναινέσεων» – εξελίχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, από την πλειοψηφούσα παράταξη σε εκλογομαγείρεμα.

Η παράταξή μας, μετά την ενέργεια αυτή αποχώρησε από τη διαδικασία.

Τελικά, μετά από ένσταση του κ. Π. Χαϊκάλη που έγινε αποδεκτή από την εφορευτική επιτροπή, ο προτεινόμενος υποψήφιος της μειοψηφίας εκλέχθηκε, αναγκάζοντας την πλειοψηφούσα παράταξη σε μεγαλοπρεπή αναδίπλωση.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι:

«Το ξεκίνημα της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι λυπηρό και αντιδημοκρατικό. Ο σεβασμός της πρότασης της μειοψηφίας και των δικαιωμάτων της και η τυπική επικύρωση της πρότασης της από το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτελεί στοιχείο σεβασμού της δημοκρατικής αρχής. Δεν ξέρω αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο συμφωνεί με την πρακτική αυτή. Ας ελπίσουμε η συνέχεια να μην είναι χειρότερη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet