Γ. Καραμέρος: Έχει ξεπεραστεί η ικανότητα υποδοχής μεταναστών
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Καραμέρος: Έχει ξεπεραστεί η ικανότητα υποδοχής μεταναστών

Συνάντηση είχαν ο έπαρχος Νάξου και Αμοργού Γιάννης Μαργαρίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου και μικρών Κυκλάδων

Με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την αγροτική εκπαίδευση, αλλά και τη δημιουργία film office για τις παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών για τη διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους συγκεκριμένους τομείς μεταξύ των δύο Περιφερειών (Νοτίου Αιγαίου και Αττικής).

Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα γίνουν κοινές προσπάθειες και στον πρωτογενή τομέα καθώς η Νάξος έχει επιτύχει ένα  μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης με τον τουρισμό, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για περιοχές της Αττικής.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε και το μεταναστευτικό, μετά τη ραγδαία αύξηση των ροών από τη Συρία προς τα νησιά του Αιγαίου και την Αττική, όπου επισημάνθηκαν οι αδυναμίες αλλά και τρόποι επίλυσής τους.

Ο κ. Γ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

“Μολονότι το ζήτημα είναι ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της και όχι μόνο της Ελλάδας, έχουμε προτείνει από τον Μάρτιο τρόπους και λύσεις για την υποδοχή στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η φέρουσα ικανότητα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων κάποιων νησιών του Αιγαίου, αλλά και της Αττικής, έχει ξεπεραστεί”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet