Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής περιφέρεια της ανάπτυξης
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής περιφέρεια της ανάπτυξης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία έλαβαν μέρος και οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής: 

«Στόχος και δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες, είναι να καταστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής περιφέρεια της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών και της κοινωνικής συνοχής. 

»Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, χρειάζεται σχέδιο αλλά και ένα νέο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ κεντρικού κράτους και Αυτοδιοίκησης. Είναι απαραίτητο ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης που θα υπηρετεί τη λογική της αποκέντρωσης και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, με ξεκάθαρους ρόλους κι αρμοδιότητες. 

»Στο πλαίσιο αυτού του μεγάλου στόχου είχαμε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τρία 24ωρα από την ανάληψη των καθηκόντων μας, συγκάλεσε την πρώτη σύσκεψη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία της κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης Δεύτερου Βαθμού για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τις απαραίτητες νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα ξεκαθαρίζουν τα όρια των αρμοδιοτήτων μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. 

»Είναι ανάγκη να βάλουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη της Αττικής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή αναγκαίο βήμα είναι να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο λειτουργίας ενός επιτελικού κράτους, προς την κατεύθυνση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

»Ένα κράτος στο οποίο ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης θα έχει ουσιαστικό ρόλο αλλά και τους αναγκαίους πόρους για να τον επιτελέσει. 

»Ως περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις στον πρωθυπουργό με στόχο τον ανασχεδιασμό της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής, με γνώμονα τη βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας την ενίσχυση της απασχόλησης, την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής, την ανάπτυξη και αξιοποίηση συνεργιών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet