Δήμος Αμαρουσίου: Η κ. Δούρου οφείλει να δουλέψει και να μην μας… δουλεύει για το ρέμα Σαπφούς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Η κ. Δούρου οφείλει να δουλέψει και να μην μας… δουλεύει για το ρέμα Σαπφούς

Στην κρισιμότητα των έργων διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου επανέρχεται η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με νέο έγγραφο προς την Περιφέρεια Αττικής μετά από, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, την εξάμηνη «σιωπή» των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

«Η κ. Δούρου επιτέλους ας δουλέψει και να πάψει να μας δουλεύει» τονίζει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συμπληρώνοντας ότι «ο Δήμος περιμένει έξι μήνες να οριστεί συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την κατασκευή των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς».

Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται, επίσης:

Μετά από τη σειρά νέων προφορικών οχλήσεων το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επανέρχεται στο θέμα αφού από τη διαβίβαση της οριστικής μελέτης στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 με το υπ. αριθμ. 57847/04-12-2017, έχει ήδη παρέλθει ένα εξάμηνο, και ουδεμία ενημέρωση ή εξέλιξη έχει υπάρξει από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις η Περιφέρεια όχι μόνο δεν έχει πράξει το παραμικρό, αλλά δεν έχει ορίσει ούτε μία συνάντηση με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου καλεί την περιφερειάρχη Αττικής, κ. Δούρου, έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση του κρίσιμου αυτού έργου για την ασφάλεια των πολιτών για να μην βρεθεί, ενδεχομένως, και πάλι στη δυσμενή θέση να μηνύει τον εαυτό της όπως συνέβη στην τραγική περίπτωση της Μάνδρας.

Θυμίζουμε ότι αν και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η σύνταξη και η χρηματοδότηση των μελετών, ωστόσο, ο Δήμος έχοντας ως επείγουσα προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, τις πραγματοποίησε με ίδιους πόρους, και ζητά από την Περιφέρεια, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου.

Εάν αδυνατεί να φανεί συνεπής και σε αυτή την αρμοδιότητά της, την καλούμε να παραχωρήσει στον Δήμο τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet