Δήμος Αμαρουσίου: Καμία «γκρίζα» ζώνη στις περιπτώσεις των Ο.Τ. 1084 & 1085
Περιφέρεια Αττικής

Δήμος Αμαρουσίου: Καμία «γκρίζα» ζώνη στις περιπτώσεις των Ο.Τ. 1084 & 1085

Ο Δήμος Αμαρουσίου «λειτούργησε με διαφάνεια και νομιμότητα» στην περίπτωση του Ο.Τ. 1084 και του Ο.Τ. 1085, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου, Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, με αφορμή τη σφράγιση παράνομου χώρου στάθμευσης στην εν λόγω περιοχή στον Άγιο Θωμά.

Η συμφωνία του Δήμου για την εκμίσθωση του Ο.Τ. 1084 ήταν, όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος, η ανάπλαση του Ο.Τ. 1085 σε χώρο πρασίνου από τον εκμισθωτή, με δαπάνες του ιδίου. Όταν διαπιστώθηκε η χρήση τμήματος του Ο.Τ. 1085 από τον εκμισθωτή, ο Δήμος ανακάλεσε την απόφαση και απέστειλε εξώδικο στον εκμισθωτή προκειμένου να αποχωρήσει, γεγονός που έγινε, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος στην ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση:

Η προστασία των συμφερόντων του Δήμου Αμαρουσίου, προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντι-περιφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής σχετικά με την αδειοδότηση του χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. 1084 του Δήμου Αμαρουσίου, θα ήθελα για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρω τα εξής:

Πρώτον, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην εκμίσθωση χώρου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 1084, έκτασης 390 τ.μ., με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης. Ως αντάλλαγμα της εκμίσθωσης ορίσθηκε η υποχρέωση του εκμισθωτή να διαμορφώσει το Ο.Τ. 1085 σε χώρο πρασίνου και πλατεία, με δικές του δαπάνες, σύμφωνα με τη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Δεύτερον, για τον λόγο αυτό συνάφθηκε σύμβαση με τον εκμισθωτή, στην οποία περιγράφονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει, καθώς και ο χώρος που του παραχωρείται προς εκμετάλλευση.
Τρίτον, μετά από καταγγελίες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο εκμισθωτής του Ο.Τ. 1084 εκμεταλλευόταν παρά τη σύμβαση που υπέγραψε και τμήμα της έκτασης του Ο.Τ. 1085, το οποίο είχε αναλάβει την υποχρέωση να αναπλάσει. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε αυτό, ο Δήμος προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, με την οποία εκμισθωνόταν η αρχική έκταση του Ο.Τ. 1084 με αντάλλαγμα την ανάπλαση του Ο.Τ. 1085.
  • Η Οικονομική Επιτροπή κατήγγειλε στη συνέχεια τη σύμβαση και ζήτησε την αποχώρηση του εκμισθωτή από τον χώρο.
  • Στάλθηκε εξώδικο στον εκμισθωτή που του ζητήθηκε να αποχωρήσει άμεσα.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών του Δήμου Αμαρουσίου, σήμερα ο εκμισθωτής ενημέρωσε εγγράφως ότι αποχωρεί από τον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο.

Τονίζω ότι η παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη χώρου στάθμευσης σε επιφάνεια 390 τ.μ. έγινε με την υπ΄ αριθμ. 340/11.10.2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ενώ με την υπ΄ αριθμ. 526/21.11.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακλήθηκε η παραχώρηση στον ανάδοχο, λόγω κατάφωρης παραβίασης των συμβατικών όρων της παραχώρησης.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Αμαρουσίου λειτούργησε με διαφάνεια και νομιμότητα (αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων), με στόχο αφενός την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αφετέρου την υλοποίηση ενός έργου (ανάπλαση πλατείας) χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι από πλευράς παραχωρησιούχου δεν τηρήθηκαν οι όροι της σύμβασης, έγιναν όλες οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευθεί το συμφέρον του Δήμου.

Στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάνε για σκοινί

Ο κ. αντι-περιφερειάρχης οφείλει λοιπόν αντί να ασκεί κριτική στον Δήμο Αμαρουσίου και να ζητά δημόσια «εξηγήσεις», χρησιμοποιώντας συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς κι αναφορές περί «γκρίζων ζωνών» στη σύμβαση παραχώρησης του συγκεκριμένου δημοτικού χώρου, να απολογηθεί:

  • για το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο Αμαρουσίου για έργα ανάπλασης,
  • για την απραξία, την έλλειψη έργου και τους πλασματικούς προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Αττικής, στους οποίους εντάσσονται «εικονικά» έργα προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία όμως δεν έχει εκταμιευτεί μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ,
  • για το γεγονός ότι εντάσσει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα πολλών εκατομμυρίων, για τα οποία δεν υπάρχουν ούτε καν μελέτες.

Ο κ. Καραμέρος οφείλει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί «να κουνά το δάκτυλο» στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet