Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας με αφορμή την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων από τις 6 έως τις 19 Μαρτίου 2017 τιμώντας τους πρώτους αγώνες των εργατριών για μείωση των ωρών εργασίας και καθιέρωση της αρχής της ίσης αμοιβής για άνδρες και γυναίκες.

Όπως σημειώνει η Ν.Ε., «σήμερα, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, πρέπει οι γυναίκες να σταθούν στην πρώτη σειρά του αγώνα και με αποφασιστικότητα να εμποδίσουν την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Ακριβώς γι΄ αυτό, η συλλογική κατανόηση της διάστασης του φύλου στις επιπτώσεις της δραματικής κοινωνικής κρίσης, ενδυναμώνει τις γυναίκες, ενδυναμώνει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, αξιοπρέπεια κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

»Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των γυναικών, για τα δικαιώματά τους και θεωρεί ότι αυτοί αποτελούν μέρος του αγώνα του λαού για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στην τέχνη», στις 20:00, στο μπαρ «Babel Πυρήνας Τέχνης» (Βασ. Σοφίας 87, Μαρούσι).

  • Ομιλήτρια: Άννα Χατζησοφιά, συγγραφέας – ηθοποιός.
  • Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Άννα Κουρή, Έλενα Φίλιππα.
  • Τραγούδι η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα στον καιρό της κρίσης. Υπάρχει διέξοδος;», στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11, Βριλήσσια).

Ομιλήτριες:

  • Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • Μαρία Καραμεσίνη, πανεπιστημιακός, διοικήτρια ΟΑΕΔ.
  • Συντονίζει η Αγγελική Παπάζογλου, αν. συντονίστρια Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Προβολή της ταινίας «Σουφραζέτες», στις 18:00, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» της Νέας Ιωνίας (Ασκληπιού 4). Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

  • Ράνια Σβίγκου, μέλος της Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ.
  • Εύη Αποστολάκη, αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Αττικής.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων (6/3-19/3) στο «Στέκι» στο Μαρούσι (Σαλαμίνος 32) θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις γυναίκες πρόσφυγες, που ευγενικά παραχωρήθηκε στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet