Επιτροπή Διαβούλευσης συγκροτεί η Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Επιτροπή Διαβούλευσης συγκροτεί η Περιφέρεια Αττικής

Η νέα περιφερειακή αρχή Αττικής αποφάσισε τη συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, όπως ορίζει το άρθρο 178 του νόμου 3852/2010, για την τρέχουσα περίοδο 2014 – 2019.

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης μετέχουν παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, επαγγελματικών επιμελητηρίων, επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων, φορέων, συνεταιρισμών, φορέων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και δημότες. Εκπροσωπούνται, επίσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια.

Το αντικείμενο της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ευρύ. Αφορά στην εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, στη γνωμοδότηση επί θεμάτων που παραπέμπονται ενώπιόν της από την περιφερειάρχη ή το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην εξέταση προβλημάτων και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας και στη διατύπωση γνώμης για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων.

Όπως μας ενημερώνει ανακοίνωση της Περιφέρειας, «Η ενεργοποίηση αυτού του θεσμού από τη νέα περιφερειακή αρχή εγγράφεται στο πλαίσιο της ανάγκης για μια νέα λειτουργία της Περιφέρειας, με διαφάνεια, ανοικτής στους πολίτες και τους φορείς τους, συμμετοχική, με ρόλο και λόγο στους δημότες. Η Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί και πρέπει να γίνει εργαλείο άμεσης δημοκρατίας, σύνδεσης με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς της κοινωνίας των πολιτών και των φορέων της. Χώρος ανάδειξης θεμάτων και επεξεργασίας προτάσεων και λύσεων, σε άμεση σύνδεση με το Περιφερειακό Συμβούλιο. Χώρος διαλόγου, πρωτοβουλιών και αποφάσεων. Χώρος που θα συμβάλλει καθοριστικά στη λειτουργία της Περιφέρειας με τους πολίτες, από τους πολίτες, για τους πολίτες».

Δείτε την Πρόσκληση Συμμετοχής στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet