Ημερίδα με θέμα «Αλκαλική Διατροφή & Ανοσοποιητικό σύστημα» από την Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ημερίδα με θέμα «Αλκαλική Διατροφή & Ανοσοποιητικό σύστημα» από την Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών

Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Σοφίας Κορωναίου, διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Αλκαλική Διατροφή & Ανοσοποιητικό σύστημα» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΒΤΑ και της ΑΜΚΕ  «Άγγιγμα Ζωής».

Η προϊσταμένη της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΒΤΑ, Αικατερίνη Τσιρώνη (ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ – υγιεινολόγος), ενημέρωσε για τη σημασία της αλκαλικής διατροφής στη διασφάλιση της υγείας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα καλών ή μη διατροφικών συνδυασμών, αλλά και το κατά πόσο οι διατροφικές επιλογές θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σφαιρική ενημέρωση όλων των πολιτών πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία και αυτή τη φορά η ημερίδα αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα. Όλα όσα ακούσαμε μας έδωσαν αφορμή για να προβληματιστούμε και στη συνέχεια στο μέτρο του δυνατού να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες στην καθημερινότητά μας προκειμένου να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου.

Παρούσα στην ενημερωτική ημερίδα και η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής», Χριστίνα Νομικού, η οποία επεσήμανε την ανάγκη τέτοιων πρωτοβουλιών και κάλεσε τους παριστάμενους να λάβουν μέρος στην «2η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 (9:00 – 13:00) στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των ογκολογικών ασθενών.  

«2η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet