Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον ΧΥΤΑ Φυλής
Περιφέρεια Αττικής

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική για την επίσκεψη Μητσοτάκη στον ΧΥΤΑ Φυλής

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στον ΧΥΤΑ Φυλής εξέδωσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Συγκεκριμένα επισημαίνει:

Κατά την επίσκεψή του στον ΧΥΤΑ Φυλής ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. είναι υπέρ των Συµπράξεων ∆ηµοσίου και Ιδιωτικού Τοµέα (ΣΔΙΤ), ώστε να «επιµερισθεί το κόστος» και να «περατωθούν ταχύτερα τα αναγκαία έργα», δηλαδή δύο μεγάλες μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στη Φυλή και στα Άνω Λιόσια και µία μικρότερη στο Σχιστό. Επανέλαβε επίσης την θετική του στάση για την καύση των απορριμμάτων.

Κάποιος θα έπρεπε να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη ότι στη Φυλή ΔΕΝ υπάρχει πλέον χώρος ούτε για μια λακκούβα, γιατί στη θέση που ήταν να γίνουν οι δυο μονάδες που ξαναθυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης (στα κύτταρα Β3-Β6) έγινε βαθειά εκσκαφή για να χωρέσουν 3.500.000 τόνοι σκουπιδιών! Κι όλα αυτά ενώ ήδη η χωματερή της Φυλής θα πρεπε να χει κλείσει, γιατί αποτελεί ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα για όλη την Αττική.

Δεν έχουμε την απαίτηση να τα γνωρίζει αυτά ο αρχηγός της ΝΔ. Εξάλλου ο μεγάλος όγκος ψήφων της ΝΔ βρίσκεται στα Βόρεια και τα Νότια Προάστια, όχι στη Δυτική Αττική.

Περιέργως βέβαια, και ο έτερος εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Πατούλης, δηλώνει ότι δεν είναι ενημερωμένος για το θέμα. Περιέργως, γιατί δεν είναι μόνο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και είναι κάπως «άτοπο» να δηλώνει άγνοια!

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πατούλης θα πρεπε να γνωρίζουν, όταν μιλούν για καύση και μικτά εργοστάσια με συμμετοχή Δημοσίου και Ιδιωτών, ότι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτά τα εργοστάσια θα είναι οι ιδιώτες γιατί θα έχουν εγγυημένα κέρδη και οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε όλοι εμείς που θα πληρώνουμε ακόμη ακριβότερα τον καρκίνο στην περιοχή μας. Μάλλον όμως το γνωρίζουν και γι’ αυτό επιμένουν σε τέτοιες προτάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως και ο κ. Πατούλης, πρέπει να μάθουν ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να πληρώσουν, ούτε σε χρήμα ούτε σε περιβαλλοντικό κόστος, τα σχέδια της κ. Δούρου και τα σχέδια της ΝΔ.

Είναι δηλωμένη πλέον η διάθεση των κατοίκων, όχι μόνο της Δυτικής Αττικής, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, για αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην διαλογή στην πηγή. Γνωρίζουν πλέον την ανάγκη για δημιουργία εγκαταστάσεων με κριτήρια τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, και όχι χωματερών όπως το περιβαλλοντικό έγκλημα της Φυλής και το σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα στο Γραμματικό.

Στον αντίποδα, τα κινήματα μπορούν να επιβάλλουν έναν άλλο δρόμο: ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να διασφαλιστεί ο ουσιαστικός δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της όλης διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι ένα σύστημα που δεν θα βασίζεται στο κέρδος, αλλά θα λειτουργεί με βασικό γνώμονα  την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων! Ένα δημόσιο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων στην Αττική, που θα στηρίζεται στην πρόληψη και μείωση του όγκου των απορριμμάτων, θα προκρίνει τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κομποστοποίηση. Με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών, και με προστασία των θέσεων και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet