Με εργαζόμενους στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε η Ρ. Δούρου
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Με εργαζόμενους στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε η Ρ. Δούρου

Συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν σχετικά με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και το παρεχόμενο έργο, η ευθύνη υλοποίησης του οποίου ανήκει στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας ενώ διαχειριστικός φορέας του προγράμματος είναι η ΕΕΤΑΑ.

Η περιφερειάρχης αναγνώρισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη σοβαρότητα του έργου που επιτελούν οι δομές αυτές και υπογράμμισε τις ευθύνες της Πολιτείας αναφορικά με τις αυξημένες σήμερα ανάγκες κοινωνικής φροντίδας και προστασίας. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω των κοινωνικών δομών.

Παράλληλα η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής μέσω προγραμμάτων της και μέσω της αξιοποίησης ίδιων πόρων καθώς και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών οργάνων, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους, σκοπεύει στην «ενίσχυση των δράσεων αυτών των δομών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet