Παρουσίαση προγράμματος για την ΑΤΤΙΚΗ
Περιφέρεια Αττικής

Παρουσίαση προγράμματος για την ΑΤΤΙΚΗ

Τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του «ΑΤΤΙΚΗ – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με Έργο» παρουσίασε τη Δευτέρα 28 Απριλίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του ο κ. Γ. Σγουρός τόνισε:

«Οι προτεραιότητές μας για τη νέα πενταετία είναι συγκεκριμένες:

»1) Να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους.

»2) Η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, θα έχουμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά, να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική αφού έχουμε εξασφαλίσει 300 εκ. ευρώ. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τα έργα κοινωνικών υποδομών σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

»3) Η ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη η Αττική για τα στερεά και τα υγρά απόβλητα. Υποδομές που καρκινοβατούσαν για 30 χρόνια, εμείς τις ξεκινήσαμε και την επόμενη πενταετία θα ολοκληρωθούν, είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι.

»Το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα πέντε χρόνια φτάνει τα 4 δισ. 188 εκατ. ευρώ.

»Δεν φοβόμαστε τις δεσμεύσεις. Τολμάμε να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις γιατί έχουμε και την εμπειρία και την όρεξη για δουλειά».

Παράλληλα, ο κ. Γ. Σγουρός, αναφερόμενους στους ανθυποψηφίους του και την κριτική που του ασκούν, τόνισε:

«Εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την Αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν κάνουμε αγγαρεία. Τα προβλήματα της Αττικής δεν τα μάθαμε σε εντατικό φροντιστήριο 30 ημερών. Δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αττική.

»Κανένας δεν μας πίεσε να είμαστε υποψήφιοι και κανένα κομματικό όργανο δεν μας όρισε ως υποψήφιους. Εμείς επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στη μάχη για την Αττική και για τους πολίτες και θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα των εκλογών.

»Η Περιφέρεια Αττικής είναι για εμάς σταθμός, δεν είναι προθάλαμος της Βουλής. Είναι έργο και όχι πάρεργο.

»Οι βασικοί διεκδικητές εκτελούν απλώς την κομματική εντολή που πήραν. Δεν τους ενδιαφέρει η Περιφέρεια Αττικής. Δεν έχουν κάνει ούτε μια ερώτηση στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε για την Αττική ούτε για την Αυτοδιοίκηση.

»Είναι απλώς περαστικοί από την Περιφέρεια Αττικής. 15 μέρες πριν από τις εκλογές και δεν έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα. Μόνο καταγγέλλουν με άσφαιρα πυρά.

»Δεν γνωρίζουν ούτε τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και υπόσχονται πράγματα και θάματα. Δεν σέβονται τους πολίτες. Μας κατηγορούν για πλεόνασμα απραξίας, ενώ οι ίδιοι έχουν πλεόνασμα άγνοιας. Για τον λόγο αυτό ζήτησα συγγνώμη που δεν χρεοκοπήσαμε την Περιφέρεια Αττικής. Και το επαναλαμβάνω: συγγνώμη που δεν χρεοκοπήσαμε την Περιφέρεια Αττικής.

»Την περίοδο που πέρασε, με μεθοδική, σταθερή και συνεχή προσπάθεια προωθήσαμε και ολοκληρώσαμε έργα, προγράμματα και δράσεις σε όλους τους Δήμους της Αττικής, που όλοι τα βλέπουν, τα αναγνωρίζουν και τα αξιολογούν θετικά.

»Οι μόνοι που δεν τα βλέπουν είναι ορισμένοι ανθυποψήφιοι».

Στην εκδήλωση οι οκτώ αντιπεριφερειάρχες έδωσαν το δικό τους προσωπικό και πολιτικό στίγμα σε μια σύντομη παρουσίασή τους.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε σε video το μεγαλύτερο μέρος των έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική την περίοδο 2011-2014, ενώ η εκδήλωση έκλεισε όταν μετά την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός κάλεσε μαζί του στο βήμα τους οκτώ υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet