Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην περίοδο της πανδημίας
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην περίοδο της πανδημίας

Οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που έχουν υποστεί σημαντική πτώση του τζίρου τους εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο Σ. Καφούνη και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τα μέλη του προεδρείου ότι η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) διαθέτει μέσω ειδικού προγράμματος ποσό ύψους 200.000.000 ευρώ, για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω Covid.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000-50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, θα είναι από τις 12/10/2020 και ώρα 13:00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15:00.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (7/10) στα γραφεία του Συλλόγου παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ν. Κογιουμτσής, ο γ.γ. Α. Τσαγγάρης, ο διευθυντής Σ. Αντωνίου, το μέλος του Δ.Σ. Γ. Μιχαλόπουλος και η επιστημονική συνεργάτιδα του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ν. Γαλή.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής, τόσο για το νέο πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ, όσο και για τη συμβολή της Περιφέρειας στη λειτουργία των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο και τις Κυριακές, αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας πως λόγω και της μειωμένης προσέλευσής τουριστών η εμπορική κίνηση έχει πέσει δραματικά.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου ότι εκτός από το κονδύλι των 200 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θα δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Αττικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας, που ήδη έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια.

Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας με συγκεκριμένα έργα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τις ασφαλτοστρώσεις και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου να δημιουργηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα περιοχών που έχουν που έχουν πληγεί σε σημαντικό βαθμό, λόγω έλλειψης τουριστικών ροών και απροθυμίας των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet