Περιφέρεια Αττικής: Πίστωση 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ ενισχύει της μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Περιφέρεια Αττικής: Πίστωση 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ ενισχύει της μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, εγκρίθηκε η πρόσθετη μεταφορά πιστώσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 – 2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ) για την ενίσχυση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία προόδου του Ταμείου, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί έως την 18η Ιουνίου 616 αιτήσεις και έχουν συναφθεί 259 συμβάσεις με πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους περίπου 46 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εκταμιευθεί ποσό ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι «το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, προσφέρει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται σε υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην οικονομική τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε μια δύσκολη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα για να ορθοποδήσει.

»Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σε αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας». 

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «αποτελεί πεποίθησή μου πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος», ενώ πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητά μας είναι η διαμόρφωση ενός μοντέλου επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet