Ακύρωση της απόφασης για επέκταση της «χωματερής» στη Φυλή ζητεί η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»
Κοινωνία

Ακύρωση της απόφασης για επέκταση της «χωματερής» στη Φυλή ζητεί η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»

«Να παρθούν πίσω οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επέκτασης της χωματερής της Φυλής και της ανάθεσης μελέτης για νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα απορρίμματα (ΠΕΣΔΑ)» ζητεί η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, διαπίστωσε «με έκπληξη» στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι «αυτές τις μέρες, που όλη η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ συνεδριάζει(;) και όχι μόνο παίρνει αποφάσεις, αλλά προχωράει και αναθέσεις μελετών και έργων μερικών εκατομμυρίων ευρώ, εν κρυπτώ και αντιδημοκρατικά, που θα έχουν επιπτώσεις σε όλους τους κατοίκους της Αττικής».

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η περιφερειακή παράταξη, στις 13-3-2020 ελήφθη κατεπείγουσα απόφαση από την Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ (αριθμός Απόφασης 94/2020) με την οποία ο Σύνδεσμος «άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού εναντίον της α’ φάσης του οποίου είχαν κατατεθεί προσφυγές, καταφεύγοντας στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης (σε απλά ελληνικά: απευθείας ανάθεση!) για το έργο με τίτλο “Κατασκευή χώρου για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής” αξίας 5.335.000,00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Το έργο ολοκληρώθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, στις 24-3-2020 με την απόφαση 111/2020, με την οποία η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ επέλεξε ανάδοχο για το έργο νέας επέκτασης ΟΕΔΑ Φυλής, δηλαδή κατακύρωσε χωρίς διαγωνιστική διαδικασία την κατασκευή της νέας χωματερής, στην εταιρεία  ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – W.A.T.T A.E. Σύμφωνα με την ανάθεση, θα κατασκευαστούν νέα κύτταρα στη Φυλή, με διάρκεια ζωής τουλάχιστον διετή, με ελάχιστη χωρητικότητα 4.000.000 κ.μ. και με δυνατότητα προσαύξησης της χωρητικότητας για επιπλέον δύο έτη!».

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική «απαιτεί να ακυρωθεί τώρα αυτή η απόφαση, διότι είναι ενάντια στη βούληση και τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, ενώ είναι προκλητική η αντιδημοκρατική εκμετάλλευση της περιόδου, εν μέσω καραντίνας και πανδημίας, που δοκιμάζεται με τον πιο σκληρό τρόπο η υγεία του λαού μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet