Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός και οι περιφερειακοί της σύμβουλοι, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ζητούν την έκδοση ψηφίσματος του Σώματος για τη μη ιδιωτικοποίηση των εξωτερικών δικτύων και υποδομών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., μέσω Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής σημειώνει ότι «με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία 2000/60 το νερό αποτελεί φυσικό πόρο και όχι εμπορικό προϊόν», ενώ προσθέτει ότι «η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και της διεύθυνσης Δ18 (Ύδρευσης Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων) επιχειρεί μέσω ΣΔΙΤ την ιδιωτικοποίηση  των εξωτερικών δικτύων και υποδομών της ΕΥΔΑΠ».

Εν συνεχεία επισημαίνεται ότι επειδή η παράταξη θεωρεί ότι αυτή η προσπάθεια οδηγεί μαθηματικά -βάσει και της διεθνούς εμπειρίας- στην αύξηση της τιμής του νερού και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και τις επιχειρήσεις γενικότερα, σε μίαν δύσκολη οικονομική  περίοδο που βρίσκεται η χώρα, προτείνεται το ακόλουθο ψήφισμα:

  1. Να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των εξωτερικών δικτύων και υποδομών της ΕΥΔΑΠ και να τη σπάσει σε δύο κομμάτια.
  2. Να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους από τον έλεγχο της διαχείρισης του νερού.
  3. Να σεβαστεί την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία 2000/60 για το νερό και το ψήφισμα 64/292 του ΟΗΕ, ότι οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης αποτελούν βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet