Απόδοση τιμών για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Κοινωνία

Απόδοση τιμών για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού, μελών της κυβέρνησης, εκπροσώπων των κομμάτων και περισσότερων από 40 αντιπροσώπων πρεσβειών και διεθνών φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η τελετή κατάθεσης στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εορταστεί η Ναυμαχία της Σαλαμίνας με κάθε λαμπρότητα και να αποδοθούν τιμές αντάξιες των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και την προάσπιση του Δυτικού Πολιτισμού.

«Γεμάτοι συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς Σαλαμινομάχους, αυτούς που με τη θυσία τους καθόρισαν την πορεία όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά και όλου του δυτικού πολιτισμού» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του, προσθέοντας: «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν υπήρξε απλώς μια περίτρανη νίκη στη μακραίωνη στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων. Ήταν ο πρώτος θρίαμβος του ελεύθερου ανθρωπιστικού πνεύματος απέναντι στον κίνδυνο επικράτησης της πιο σκοτεινής μορφής απολυταρχίας, της βαρβαρότητας μιας ασιατικής αυτοκρατορίας, που προσπάθησε να καθυποτάξει κάτω από το σκήπτρο της το σύνολο του τότε γνωστού κόσμου».

Διαβάστε αναλυτικά για τις εκδηλώσεις απόδοσης τιμών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet