Για τα χρόνια προβλήματα σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για τα χρόνια προβλήματα σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης

Τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χ. Βρεττάκο συνάντησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επαφών του για τη δρομολόγηση έργων που θα συμβάλλουν στην ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σ. Αντωνάκου και η γενική διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας, Ε. Βελγάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών υποδομών σε περιοχές που είναι για χρόνια υποβαθμισμένες, με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και η ανάδειξη της περιοχής.

Ειδικότερα, εστίασε στη σημασία δρομολόγησης αναπλάσεων στην περιοχή των παλαιών λιπασμάτων στο Κερατσίνι, αλλά και στην περιοχή Καστράκι, πλησίον της οποίας βρίσκεται και αρχαιολογικός χώρος.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βρεττάκος υπογράμμισε την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής, το οποίο ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, αλλά και επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι προτεραιότητα όλα τα έργα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών και σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή έχουν ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. «Δώστε μας ώριμες μελέτες και θα προχωρήσουμε στα έργα που χρειάζεστε με γρήγορους ρυθμούς» διαμήνυσε στον δήμαρχο και επισήμανε πως στόχος είναι η ανάπτυξη περιοχών που έχουν παραμεληθεί για χρόνια, όπως το Κερατσίνι, με έργα και παρεμβάσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και θα αλλάξουν την όψη της πόλης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην χαθεί ούτε μία μέρα από την προσπάθεια να γίνει μία ισότιμη και δίκαιη αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική μας» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet