Γ. Πατούλης: Η Αττική έχει εισέλθει στην εποχή της ανακύκλωσης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Αττική έχει εισέλθει στην εποχή της ανακύκλωσης

Τη λαϊκή αγορά Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε σήμερα (6/5) ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής». To πρόγραμμα ξεκίνησε στις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαΐου, ενώ υλοποιείται καθημερινά, σε έως 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους της Αττικής.

Στα σημεία αυτά βρίσκονται ένα «Κινητό Πράσινο Σημείο» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών. Στόχος της σχετικής δράσης, η οποία υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), είναι η προώθηση της ανακύκλωσης, η ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και η εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου» και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, το πρόγραμμα επικοινωνίας, θα αναπτυχθεί σε περίπου 240 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής.

Στη λαϊκή αγορά της Αγίας Παρασκευής τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σ. Μελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Κ. Σφύρλας, πρόεδρος της 3ης Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών «ΠΟΣΠΛΑ», αντιδήμαρχοι και στελέχη του προγράμματος επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής «Green City».

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και για την ανταπόκριση των πολιτών, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες, τους  παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών. Όπως επισήμανε, στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να εισέλθει δυναμικά η Αττική στην εποχή της ανακύκλωσης. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, ότι όλοι μαζί «κάνουμε μία νέα πράσινη» αρχή, δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet