Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να συνδράμει στη μάχη έναντι της Covid-19
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να συνδράμει στη μάχη έναντι της Covid-19

Η βαριά επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, αλλά και ο περαιτέρω συντονισμός των κοινών δράσεων για την καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα (11/3) τα γραφεία της Περιφέρειας, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια και των προηγούμενων συναντήσεων και με δεδομένη την έξαρση του ιού στην Αττική, ο κ. Πατούλης επεσήμανε στον υπουργό πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι σταθερά παρούσα στην εθνική μάχη, με στοχευμένες δράσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη.

Σε αυτό το πλαίσιο τον ενημέρωσε για την πορεία της διενέργειας των rapid tests, αλλά και μοριακών ελέγχων από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, τα οποία σήμερα, οπότε και ολοκληρώνεται περίπου μία εβδομάδα από την έναρξη της δράσης, έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες τεστ σε εργαζόμενους και πολίτες σε διάφορες περιοχές σε όλο το εύρος της Αττικής, επισημαίνει η διοίκηση.

Η δράση διάρκειας ενός μήνα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει βασικό στόχο, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, την επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων, προκειμένου να ανακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο εθνικό κάλεσμα να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια, μετά και τη σχετική επιστολή-πρόσκληση που τους απέστειλε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική.

«Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε όλοι παρόντες για να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε προκειμένου να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ’ αυτή την περιπέτεια», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας τον ευχαρίστησε για τη συνδρομή του, επισημαίνοντας πως μόνο με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet