Γ. Πατούλης: H Κλιματική Κρίση καλπάζει και εκδηλώνεται ποικιλόμορφα
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: H Κλιματική Κρίση καλπάζει και εκδηλώνεται ποικιλόμορφα

Η προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, οι πολιτικές, τα σχέδια και η εφαρμογή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (22/6) στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, κήρυξε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία, όπως επισήμανε, δυστυχώς έχει μετασχηματιστεί σε Κλιματική Κρίση.

Ο Γ. Πατούλης, αφού επισήμανε ότι «η Κλιματική Κρίση καλπάζει και εκδηλώνεται ποικιλόμορφα», υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα περιφερειάρχη, έχει θέσει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της Κλιματική Αλλαγής σε πρώτη προτεραιότητα. «Η ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε πόλεις και περιφέρειες γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι πόροι του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 είναι αυξημένοι κατά 53%. Στο πλαίσιο αυτό θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες και οι χρηματοδοτήσεις στους άξονες της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης των αποβλήτων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet