Δύο ιδιωτικές κλινικές στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού στην Αττική
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δύο ιδιωτικές κλινικές στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού στην Αττική

Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια -στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης- στο ΕΣΥ προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν το Ιατρικό Περιστερίου και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ.

Τα δύο νοσοκομεία θα ξεκινήσουν να δέχονται για νοσηλεία περιστατικά Covid την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ενώ εθελουσίως διαθέτουν το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό τους προσωπικό σε πλήρη στελέχωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, διευθυντές πνευμονολογικών κλινικών των μεγαλύτερων δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής έκαναν λόγο για «βάρδιες τρόμου» στις εφημερίες, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την ανάγκη συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια: 

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο ΕΣΥ το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο ΕΣΥ την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet