Ενεργοποιείται το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενεργοποιείται το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19

Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την COVID-19 συγκροτεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Οι τρείς Φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το υπουργείο Υγείας, και ενισχύουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, που θα τεθεί σε λειτουργία, τα επόμενα 24ωρα, ο πολίτης μπορεί να βρει ιατρό εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή, στο Δίκτυο περισσότεροι από 120 ιατροί από Αθήνα και Πειραιά, με τις ειδικότητες του παθολόγου, πνευμονολόγου, γενικού ιατρού και παιδιάτρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19. Πρόκειται για ένα Δίκτυο ιατρών της γειτονιάς που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Την πρωτοβουλία παρουσίασαν σήμερα 5 Ιανουαρίου σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Ν. Πλατανησιώτης. Παρεμβάσεις έκαναν ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Γ. Σαρόγλου, ο α’ αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος, ο ταμίας Γ.Μαρίνος, το μέλος του Δ.Σ Τ. Χατζής και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet