Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε καθημερινές «μάχες» χωρίς  ανθυγιεινό επίδομα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε καθημερινές «μάχες» χωρίς ανθυγιεινό επίδομα

«Καθημερινά οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών καλούνται να φέρουν σε πέρας την εξυγίανση ανθυγιεινών εστιών, επικίνδυνων εστιών μόλυνσης. Εστίες που ολοένα αυξάνονται, όσο αυξάνεται η ανέχεια και η περιθωριοποίηση συνανθρώπων μας κι όσο από την άλλη μειώνεται η ευθύνη του κράτους απέναντι σε αυτούς» αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Ως πρόσφατο παράδειγμα ο Σύλλογος αναφέρει πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Λιοσίων, δίπλα στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου για χρόνια είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες της και είχε γίνει εστία τοξικοεξαρτημένων ατόμων, με τη δυσωδία να κατακλύζει την περιοχή, από τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί εντός. 

«Οι συναδέλφισσες επόπτριες Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν αντιμέτωπες με τόνους σκουπιδιών. Απαιτήθηκε η συνεχής παρέμβασή τους στον συγκεκριμένο χώρο, όχι για μία, ούτε για δύο, αλλά για εφτά ημέρες(!), για να φτάσει να είναι το ακίνητο σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση…» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης προστίθενται τα εξής:

«Τα σκουπίδια σχημάτιζαν βουνά μέσα στα διαμερίσματα, στους φωταγωγούς και στον ακάλυπτο. Η δυσοσμία από τη σήψη, τα ούρα και τα κόπρανα ήταν αφόρητη, ενώ ανάμεσα στα… ευρήματα ήταν αρουραίοι, κατσαρίδες, χρησιμοποιημένες σύριγγες και σκουριασμένα αιχμηρά αντικείμενα! Οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου απομάκρυναν συνολικά σκουπίδια ίσα με 44 φορτηγά των 3 τόνων και 2 φορτηγά των 5 τόνων! Δηλαδή μια μικρή “χωματερή” στην καρδιά της Αθήνας!».

ΕΠΟΠΤΕΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 2.JPG

Κι να αυτή η περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ακραία, το σίγουρο είναι ότι για τις υπηρεσίες είναι κάτι συχνό, όπως καθημερινή είναι η ενασχόληση με πλήθος μικρών και μεγάλων ανθυγιεινών εστιών και μολυσματικών καταστάσεων, όπως αναφέρει ο Σύλλογος.

«Κι όμως οι επόπτες Δημόσιας Υγείας δεν παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα» καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής και τονίζουν: «Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση… Η έκθεση των εποπτών Δημόσιας Υγείας σε επαγγελματικό κίνδυνο είναι καθημερινή και μεγάλη. Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθεί σε όλους τους επόπτες Δημόσιας Υγείας επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

ΕΠΟΠΤΕΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 3.JPG

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet