Η Δύναμη Ζωής τίμησε την Εθνική Αντίσταση στο Μπλοκ 15
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Δύναμη Ζωής τίμησε την Εθνική Αντίσταση στο Μπλοκ 15

Την ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης τίμησε σήμερα (25/11) η Δύναμη Ζωής, καθώς αντιπροσωπεία της παράταξης, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, απέτισε φόρο τιμής με επίσκεψη στον μαρτυρικό χώρο του Μπλοκ 15 στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία που εκτός από την κ. Δούρου αποτελείτο από τους περιφερειακούς της συμβούλους του Δυτικού Τομέα Αθηνών Θεόδωρο Σχινά, Χρυσάνθη Αυλωνίτου και Κώστα Βίτσα, άφησε λίγα λουλούδια στον χώρο όπου μαρτύρησαν οι αγωνιστές κατά του ναζισμού, οι αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

«Η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν είναι ποτέ δεδομένες. Μας επιβάλλουν διαρκή εγρήγορση και αγώνα. Αγώνα για το σήμερα και το αύριο μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά. Και το μήνυμα που μας στέλνει αυτός ο ιερός χώρος αντίστασης που έχει ποτιστεί με το αίμα των αγωνιστών, είναι ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν έχει δοθεί. Η πρόσφατη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η τεράστια συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, μας δείχνουν τον δρόμο. Από τη φύση της στο πλευρό των πολιτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ενάντια σε κάθε απόπειρα κανονικοποίησης της Λερναίας Ύδρας του ναζισμού, του αποτρόπαιου προσώπου της ακροδεξιάς, για μικροπαραταξιακές, ποταπές σκοπιμότητες. Η Δύναμη Ζωής παραμένει αταλάντευτα στο πλευρό του λαού μας στους αγώνες του για Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη», δήλωσε η κ. Δούρου.

Τέλος, η Δύναμη Ζωής σημειώνει ότι στη διάρκεια της θητείας της στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής συνέβαλε και αυτή στην αποκατάσταση του Μπλοκ 15, ώστε αυτός ο φοβερός τόπος μαρτυρίου, βασανισμού και θανάτου για εκατοντάδες και χιλιάδες Έλληνες πατριώτες, να συνεχίσει να λειτουργεί ως πολύτιμη και αναντικατάστατη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet