Κορωνοϊός – Προειδοποίηση Καπραβέλου: «Ηφαίστειο που βράζει» η Αθήνα, δεν έγινε ακόμα «έκρηξη»
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Προειδοποίηση Καπραβέλου: «Ηφαίστειο που βράζει» η Αθήνα, δεν έγινε ακόμα «έκρηξη»

«Ηφαίστειο που βράζει» χαρακτήρισε το Λεκανοπέδιο Αττικής ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος

«Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη», προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάνοντας για λόγο για «ηφαίστειο που βράζει».

Ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου η Αθήνα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριότητας.

Τόνισε ότι ήταν λάθος η στρατηγική «να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα». Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ιαπωνίας των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με την Ελλάδα.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», προειδοποίησε, καθώς μία «λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου». Είπε, επίσης, ότι κάποια μέτρα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, μπορούν να αρθούν, ωστόσο πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Με τα self test θα δούμε και 15.000 κρούσματα 

Σε ό,τι αφορά στα self tests υπογράμμισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. «Το ζήτημα είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων» είπε και εξήγησε πως με τη μαζική χρήση των self tests ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 15.000. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι αν κάποιος δεν κάνει σωστά το self test, μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα που θα είναι ψευδώς αρνητικό. Προϋπόθεση για τη σωστή αξιοποίηση των self tests, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet