Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα δωρεάν rapid tests από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα δωρεάν rapid tests από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίνονται καθημερινά στη δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ διενέργειας δωρεάν rapid tests. Τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες ελέγχους στην Πετρούπολη (πλατεία Ηρώ), σε γηροκομεία της Αττικής και στο Κορωπί.

Τα  κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ μεταβαίνουν:

  • Τη Δευτέρα 10/01/22 στον Δήμο Παπάγου- Χολαργού (πλατεία Φανερωμένης, Χολαργός)
  • Την Τρίτη 11/01/22 στον Δήμο Μεγαρέων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, δημαρχείο Μεγάρων).  

Συντονιστής της δράσης είναι ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Γ. Κεχρής, ενώ τους ελέγχους επιβλέπει ο κ. Γιώργος Στεφανάκος, συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Στην Πετρούπολη έδωσαν το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Λεωτσάκος, ο Σ. Βλάχος, δήμαρχος Πετρούπολης, ο Β. Φιλίππου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι  αντιδήμαρχοι Ν. Κακαβάς, Σ. Χρυσικός, Φ. Χριστόπουλος, Θ. Σκαλιστήρας και Θ. Λάππας και ο Δ. Πέτσας, προϊστάμενος Κοινωνικής Υπηρεσίας. Στη δράση στο Κορωπί παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινός και ο Δ. Κιούσης,  δήμαρχος Κρωπίας. Στις δράσεις συμβάλλει και η Χ. Γαλλανοπούλου συνεργάτιδα του περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργείων του ΚΕΠΙΧ.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης της Περιφέρειας και του ΙΣΑ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε επιλεγμένα σημεία και σε Δήμους όλης της Αττικής.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η καλύτερη προστασία των πολιτών και η υγειονομική θωράκιση της Αττικής αποτελούν κεντρικούς στόχους των κοινών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Σε πλήρη συνεργασία με τους 66 Δήμους της Αττικής συντονίζουμε τις ενέργειες και αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές οι οποίες έχουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα στην προστασία των πολιτών».

Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, από την πλευρά του, τόνισε ότι «οι συστηματικοί έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο, θα συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου, καθώς η ανίχνευση των θετικών για Covid συμπολιτών μας οδηγεί στη  διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του ιού».

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται  στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του. Για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet