Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο κτήριο της Βουλής
Κοινωνία

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο κτήριο της Βουλής

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού-διατηρητέου κτηρίου της Βουλή δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Τα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ύψους 4.141.883,81 ευρώ.

Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου υπεγράφη στη Βουλή από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, προβλέπεται στατική ενίσχυση του κτηρίου, ανα-διαρρύθμιση, καθώς και η ανακατασκευή ή επισκευή των επί μέρους στοιχείων, ώστε να εξυπηρετεί τις νέες χρήσεις και να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες προδιαγραφές, διατηρώντας όμως παράλληλα τον μορφολογικό χαρακτήρα του. Το κτήριο περιήλθε στην ιδιοκτησία της Βουλής από την Εθνική Τράπεζα, το 1996, έχοντας ήδη διέλθει μια ιστορική πορεία, αφού ιδιοκτήτες του υπήρξαν οι οικογένειες Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου, Θεοφίλη. Η ανακαίνισή του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, περιλαμβάνει, εκτός των στατικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων του, την αποκατάσταση του ζωγραφικού και άλλου διακόσμου του.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet