Μηχανολογικός εξοπλισμός αξίας 740.000 ευρώ σε νοσοκομεία της Αττικής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μηχανολογικός εξοπλισμός αξίας 740.000 ευρώ σε νοσοκομεία της Αττικής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ.

Τις σχετικές ενέργειες προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νίκος Πέππας, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 18 αναπνευστήρες, 10 (τύπου Β’) για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και  8 αναπνευστήρες ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) για το νοσοκομείο «Αττικό», με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προάσπιση της υγείας των πολιτών της Αττικής.

Επίσης, η περιφέρεια θα προμηθευτεί 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), τα οποία θα διαθέσει στα νοσοκομεία της 2ης  Υ.ΠΕ. (Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου) και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τη σημασία της θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη χώρα, συνδράμει έμπρακτα στη στήριξη των νοσοκομείων της Αττικής. Βρήκαμε άμεσα λύσεις και διεξόδους, ενεργοποιώντας έναν άγονο διαγωνισμό του παρελθόντος και διαθέτουμε σε νοσοκομεία της Αττικής έναν αρχικό, αλλά πολύ κρίσιμο, εξοπλισμό για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και ενεργά στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και των πολιτών. Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι μαζί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet