Νέα πεζογέφυρα στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου
Κοινωνία

Νέα πεζογέφυρα στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου

Τοποθετήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13/2 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου, η δεύτερη από τις συνολικά έξι σύγχρονες πεζογέφυρες που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Τις εργασίες τοποθέτησης επέβλεψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής της Ν.Δ. Β. Σπανάκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γ. Φωστηρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα, Δ. Νάνου, ο προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσία του υπ. Υποδομών, Δ. Αναγνόπουλος, ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο της τοποθέτησης πεζογεφυρών σε έξι θέσεις υψηλής επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αττικής αποτελεί έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με  προϋπολογισμό δημοπράτησης τα 13 εκατ. ευρώ.

Το έργο δημοπρατήθηκε  και εκτελείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, περίπου, και έχει επιστραφεί στη χώρα κοινοτική συνδρομή ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Συνολικά οι έξι πεζογέφυρες  που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία: 1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισιάς και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών – Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Το σύνολο των πεζογεφυρών αναμένεται να έχει τοποθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Να σημειωθεί ότι μελετάται και σχεδιάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  κατόπιν σχετικής εντολής του κ. Πατούλη, η χρηματοδότηση για την κατασκευή και επιπλέον πεζογεφυρών σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική, ενώ παράλληλα δρομολογούνται παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, όπως είναι οι λεωφόροι Κηφισού, Συγγρού και Κηφισιάς.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με σύγχρονα έργα αναβαθμίζουμε το επίπεδο της οδικής ασφάλειας και προστατεύουμε αποτελεσματικότερα τις ζωές των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας. Η τοποθέτηση των έξι πεζογεφυρών είναι η αρχή. Θα συνεχίσουμε και με  άλλες παρεμβάσεις στο  οδικό  δίκτυο της Αττικής που είναι στην αρμοδιότητά μας, με στόχο να νιώθουν οι πολίτες πιο ασφαλείς αλλά και να βελτιώσουμε το επίπεδο της αστικής κινητικότητας. Προχωράμε δυναμικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet