Νέος τετραώροφος βρεφονηπιακός σταθμός στο Γαλάτσι με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Νέος τετραώροφος βρεφονηπιακός σταθμός στο Γαλάτσι με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Την κατασκευή νέου τετραώροφου βρεφονηπιακού σταθμού στο Γαλάτσι σηματοδοτεί η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλο. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 300.000 θα δοθεί από πόρους του Δήμου Γαλατσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών φύλαξης βρεφών και νηπίων της περιοχής, σε νέο ασφαλές κτίριο προσαρμοσμένο στα πρότυπα προσχολικής αγωγής. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Γαλατσίου επί της οδού Μεσσηνίας 30-32.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Πολύ σύντομα το Γαλάτσι θα αποκτήσει ένα νέο τετραώροφο, ιδιαίτερα σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό ο οποίος θα φιλοξενεί τα παιδιά σ’ ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και απολύτως ασφαλές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δήμαρχο Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλο για την εποικοδομητική συνεργασία.

Για εμάς η στήριξη της προσχολικής αγωγής ήταν και παραμένει μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος που αναπτύξαμε και υλοποιούμε για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάσαμε από την αρχή της θητείας μας στην υλοποίηση υποδομών που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια χρηματοδοτήσαμε από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 82 πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα:

  • 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74εκατ. ευρώ.
  • 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.
  • 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ στους δήμους.

Με έργα και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet