Ξεκίνησαν στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» τα έργα βιοκλιματικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκίνησαν στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» τα έργα βιοκλιματικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής αναβάθμισης

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε εορταστικές δράσεις, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κήρυξε την επίσημη έναρξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το πάρκο.

Τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οι παρεμβάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Από το ποσό αυτό χρηματοδοτούνται και τα έργα στεγάνωσης τα οποία είναι προϋπολογισμού 829.410 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της έναρξης των εκδηλώσεων «στόχος μας είναι η Αττική να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια Υγείας και ευζωίας. Σε ένα χρόνο από σήμερα το πάρκο θα έχει μετεξελιχθεί σε ένα πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής. Το Μητροπολιτικό πάρκο Αντώνης Τρίτσηςγιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργα και πράξεις. Σήμερα, κηρύσσουμε την έναρξη ενός μεγάλου έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η Περιφέρεια Αττικής, συνεργάζεται στενά με τη διοίκηση του Ταμείου, με το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και με τους Δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού, προκειμένου να μετατραπεί το πάρκο σε πρότυπο και έναν πόλο άθλησης, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα περιβαλλοντικά έργα, η βιοκλιματική  ανάπλαση, η εξασφάλιση υδροδότησης από τον Δήμο Ιλίου με 1.000 κυβικά νερού ημερησίως και η ανάπλαση του θεάτρου, αποτελούν την απάντηση μας στην απραξία των προηγούμενων ετών».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τη γενική διευθύντρια του Φορέα, Μ. Χατζηαθανασίου, τον πρόεδρο του Φορέα, Σ. Ζωγραφάκη, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους για τη συστηματική δουλειά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους δημάρχους Ν. Ζενέτο και Σ. Τσίρμπα οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η συνεργασία τους είναι υποδειγματική και τα αποτελέσματά της είναι μετρήσιμα, τόσο σε θέματα που αφορούν στο πάρκο, όσο και γενικότερα στα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρουσιάστηκε και οπτικό υλικό με κεντρικό θέμα το νερό και την αξιοποίησή του στο μητροπολιτικό πάρκο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet