Οικολογική Συμμαχία: Να χρηματοδοτηθούν τώρα οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Οικολογική Συμμαχία: Να χρηματοδοτηθούν τώρα οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Αττικής

Να χρηματοδοτήσει τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Αττικής καλεί την περιφερειακή αρχή η παράταξη Οικολογική Συμμαχία. Μάλιστα, για το θέμα κατέθεσε και σχετική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Οικολογική Συμμαχία αναφέρει:

Μετά τη γενική ευφορία της προηγούμενης 4ετίας, κάθε αναφορά στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και στη συμβολή της στην ανακούφιση οικονομικά καχεκτικών κοινωνιών, όπως η δική μας, φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Παρόμοια φαίνεται να έχει εξαφανιστεί και κάθε αναφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης αυτής, της άλλης, μορφής οικονομίας που, στην πραγματικότητα και εκτός «απροόπτων», εξακολουθούν να παραμένουν λησμονημένα σε κάποια γωνιά των Περιφερειακών Ταμείων της χώρας.

Τα θυμηθήκαμε εμείς, της «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ», τα 26.490.168 ευρώ που αναμένουν για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη Περιφέρεια Αττικής από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και, χαρτί και μολύβι, καλούμε την περιφερειακή διοίκηση να τα ανασύρει στην επιφάνεια και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την «Επιχορήγηση φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο» της Περιφέρειας. Όπως η Περιφέρεια Ηπείρου πέρσι την άνοιξη, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου προχθές και η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας πολύ σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet