Ο Γ. Πατούλης δίνει «ραντεβού» στους πολίτες σε ένα διαφορετικό πάρκο Τρίτση στις 5 Ιουνίου 2021
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης δίνει «ραντεβού» στους πολίτες σε ένα διαφορετικό πάρκο Τρίτση στις 5 Ιουνίου 2021

Το όραμα του για μια «Πράσινη Περιφέρεια» περιέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε την Παρασκευή 5/6 στο πάρκο Τρίτση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και είχε ως θέμα «Το πάρκο που συνδυάζει το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία και την αναψυχή».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας είναι η Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη μητροπολιτικών έργων και δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Αττικής.

«Οραματιζόμαστε την κοινωνία της μητροπολιτικής Περιφέρειας σε ένα πράσινο και ζωογόνο μέλλον. Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, λόγω κορωνοϊού, ανέδειξε και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον. Αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οφείλουμε να αλλάξουμε στάση και να αναπτύξουμε δράσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον» σημείωσε, για να συμπληρώσει:

«Η επιλογή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ έχει συμβολικό χαρακτήρα και υποδηλώνει τη βαρύτητα που δίνω στον στρατηγικό μας στόχο να δημιουργήσουμε μια “Πράσινη Περιφέρεια”. Η μετατροπή του πάρκου Τρίτση σταδιακά σε όαση πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και εκπαίδευσης αποτελεί ένα στοίχημα που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη μας για το περιβάλλον. Είμαι βέβαιος ότι του χρόνου τέτοια μέρα θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εδώ, στο Πάρκο Τρίτση, που θα έχει αλλάξει εντελώς όψη και θα είναι επισκέψιμο, όχι μόνο από τους κατοίκους της Αττικής, αλλά και από τους επισκέπτες της.

»Μαζί με τους δήμους της περιοχής, τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και τους πολίτες, εργαζόμαστε καθημερινά για να κάνουμε πράξη το όραμά μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε περιβαλλοντικό οπτικό υλικό προβολής του πάρκου.

Επιπλέον έχει διαμορφωθεί σύντομο σποτ για την προβολή του στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά όλο το Δ.Σ. του Φορέα και την ομάδα του προσωπικού που εργάζεται σκληρά προκειμένου να αλλάξει όψη το πάρκο. Αναφερόμενος στο video που έχει δημιουργηθεί, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα μέσω του οποίου αναδεικνύεται τόσο η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εργασίες, όσο και η περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική αξία του Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση.

Η εκδήλωση, στην οποία συντονιστής ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σ. Ζωγραφάκης, παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Κιβωτός των Σπόρων» η οποία βρίσκεται εντός του πάρκου.

Εκτός από τον περιφερειάρχη, χαιρετισμό απηυθύναν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Γ. Κρεμλής, ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ε. Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Α. Λεωτσάκος, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σ. Τσίρμπας και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων», Ι. Κανέτης.

Παρόντες ήταν επίσης εκ μέρους του διοικητή του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού του Περιστερίου ο πυραγός Π. Λάμιας, η γενική διευθύντρια του φορέα Διαχείρισης του πάρκου Τρίτση, Μ. Χατζηαθανασίου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα και περιφερειακός σύμβουλος Μ. Αλεξανδράτος, η γ.γ. Α. Ζησιμάτου, τα μέλη του Δ.Σ. Eιρ. Μακρίδου και Γ. Γεωργακόπουλος και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Π. Τριβέλλας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ι. Κανέτη τιμητικές πλακέτες στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Σ. Ζωγραφάκη, ενώ από τον εκπρόσωπο της εταιρείας blink Δ. Ραχιώτη πραγματοποιήθηκε επίδειξη του σταθμού ηλεκτροφόρτισης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet