Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής στο Σχιστό
Κοινωνία

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Αττικής στο Σχιστό

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης στα πρανή της Λεωφόρου Σχιστού ξεκίνησαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής αυτοψίας που διενεργήθηκε από τους αρμόδιους επόπτες μηχανικούς της διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, κατά την οποία διαπιστώθηκε αποκόλληση πετρωμάτων.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της αρμόδιας διεύθυνσης, η οποία, με την τεχνογνωσία που διαθέτει, ξεκίνησε τις εργασίες άρσης επικινδυνότητας στη Λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά, στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά (ύψος αμαξοστασίου Δήμου Κερατσινίου), με στόχο την προάσπιση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, oι εργασίες αφορούν στην απομάκρυνση των επισφαλών βράχων σε μια επιφάνεια 3.000τ.μ.  και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η επένδυση των πρανών, με πλήρως αγκυρωμένο γαλβανισμένο συρματόπλεγμα σε μία επιφάνεια 2.000τ.μ.. 

Οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικώς:

«Η προστασία της ζωής των πολιτών παραμένει πρώτη και απόλυτη προτεραιότητά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, παρεμβαίνουμε άμεσα, όπου απαιτείται, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, με στόχο την απόλυτη προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών του δικτύου. Έτσι θα συνεχίσουμε γιατί για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet