Περιφέρεια Αττικής: Διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τον εντοπισμό του κυκλώματος διαφθοράς στην υπηρεσία μεταφορών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τον εντοπισμό του κυκλώματος διαφθοράς στην υπηρεσία μεταφορών

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής εντολής του Γ. Πατούλη, ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό του κυκλώματος διαφοράς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, όπως αποδείχθηκε και από τα σχετικά έγγραφά που κατέθεσαν και διένειμαν στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος όσο και ο γενικός διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών Η. Δόλγυρας, κατά τη χθεσινή (30/12) συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε πως το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε από τον ίδιο στην Εισαγγελία Αθηνών, τον περασμένο Μάιο, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη και σχετικής εισήγησης του γενικού διευθυντή Μεταφορών και διασαφήνισε την «αυστηρή εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης».

240 υποθέσεις προς διερεύνηση έχει στείλει η Περιφέρεια Αττικής σε δικαστικές και αστυνομικές αρχές από τις αρχές του 2022

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε πως από τις αρχές του 2022, η Περιφέρεια έχει μεταβιβάσει προς τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές 240 υποθέσεις προς διερεύνηση.

«Στην πρώτη γραμμή η Περιφέρεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Βοηθούσαμε καθημερινά το έργο των εισαγγελικών αρχών»

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών διευκρίνισε πως η Περιφέρεια δεν περιορίστηκε απλά στη διαβίβαση του εγγράφου, αλλά έμπρακτα υποβοηθούσε σε καθημερινή βάση τους επόμενους μήνες, το έργο των εισαγγελικών και διωκτικών αρχών. Συνδρομή που αποδείχθηκε καθοριστική, για τον εντοπισμό του κυκλώματος των επίορκων.

«Υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών διενεργήθηκαν εμπιστευτικά δεκάδες στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συσχετισμός των υψηλών ποσοστών επιτυχίας υποψηφίων με συγκεκριμένους υπαλλήλους, εξεταστές, επόπτες και σχολές οδηγών» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι έλεγχοι κατέδειξαν ότι η πλειονότητα των εξεταζομένων υποψηφίων οδηγών που είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να αξιοποιήσουν ηλεκτρονική υποκλοπή προέρχονταν σχεδόν από τις ίδιες σχολές».

«Επί ώρες – έμπειρα και αξιόπιστα στελέχη μας ενημέρωναν και διευκρίνιζαν για τη νόμιμη ροή κάθε διοικητικής διαδικασίας» σημείωσε και τόνισε πως όλη η σχετική αλληλογραφία και τα εμπιστευτικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στους επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι μπορούν να ενημερωθούν επισήμως από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μεταφορών.

Τέλος ξεκαθάρισε πως «ως περιφερειακή αρχή οφείλαμε να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα των ερευνών. Οφείλαμε να μην αφήσουμε χαραμάδα καταστροφής κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Αναμέναμε την επίσημη ενημέρωση των εισαγγελικών και διωκτικών αρχών. Γι’ αυτό και μόλις διέρρευσε η προσαγωγή ο περιφερειάρχης ζήτησε εγγράφως από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να μας γνωστοποιηθεί εάν και σε ποιους ασκήθηκε ποινική δίωξη και για ποια αδικήματα».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet