Ποσό 83 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις στον Πειραιά
Κοινωνία

Ποσό 83 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις στον Πειραιά

Το ποσό των 83 εκατ. ευρώ για τουλάχιστον 51 έργα διατίθενται, με απόφαση εκχώρησης του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, στον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος «Αττική» 2021-2027.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής υποδέχτηκε τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τα εξής: «Με στοχευμένα βήματα υλοποιούμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, επιταχύνουμε όλες τις διαδικασίες και επενδύουμε 83 εκατ. ευρώ για το μέλλον του Πειραιά, βάζοντας στο κέντρο της πολιτικής μας τους πολίτες, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί. Τα τουλάχιστον 51 έργα αφορούν κάθε γειτονιά του Πειραιά ξεχωριστά και είμαι σίγουρος ότι και το τελευταίο ευρώ θα βρει σημείο επαφής μέσα στην ίδια την κοινωνία, μέσα στους ίδιους τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες που συνοδεύουν την εκχώρηση αυτή και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά στους κατοίκους όλου του Πειραιά».

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα:

  • 63 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιοχή.
  • 11 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες στήριξης της απασχόλησης, της εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ), της υγείας, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, την αντιμετώπιση των κινδύνων της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων.
  • 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μέσω της προώθησης του καινοτόμου και έξυπνου οικονομικού και ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, «Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, η πρώτη και βασικότερη πύλη εισόδου της Δύσης προς όλη την Ανατολή, μία πόλη με μεγάλη ιστορία και εξαιρετικές προοπτικές στην οποία αξίζει ένα λαμπρό μέλλον. Και τους όρους αυτού του μέλλοντος τους διαμορφώνουμε όλοι μαζί -οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης, πάντα σε συνεργασία με το κράτος και την κοινωνία- αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σήμερα είναι ακόμα μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τον Πειραιά, συνεχίζουμε την καλή δουλειά στην πόλη μας με σχέδιο, ελπίδα και αισιοδοξία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, καθώς θα συνεχίσουμε μαζί να πορευόμαστε σε αυτή τη θετική κατεύθυνση, ώστε και το τελευταίο ευρώ να αποδοθεί με έργα και παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών και καθιστώντας τον Πειραιά ως μια πόλη εξωστρεφή, σύγχρονη με ιδιαίτερη δυναμική και ανάπτυξη. Στον Δήμο Πειραιά είμαστε απολύτως ώριμοι να υλοποιήσουμε τα σημαντικά αυτά έργα, καθώς το προηγούμενο διάστημα δουλέψαμε πάρα πολύ – όλες οι μελέτες είναι ώριμες, έχουμε λάβει σχεδόν όλες τις αδειοδοτήσεις και ξεκινάμε από την επόμενη κιόλας ημέρα δουλειά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet