Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον ειδικό εντεταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον ειδικό εντεταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, συναντήθηκε την Τετάρτη 8/9 με τον κ. Jean Todt, ειδικό εντεταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

Τον ειδικό εντεταλμένο συνόδευαν στη συνάντηση η γενική γραμματέας για θέματα Κινητικότητας της FIA, Onika Miller, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία συμμετέχει ως σύμβουλος του κ. Todt στη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα Οδικής Ασφάλειας και ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, γενικός γραμματέας της Hellastron, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σελίμης και ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα μεταφορών Κίμων Λογοθέτης.    

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σε ζητήματα οδικής ασφάλειας. Ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Todt για την επίσκεψη, επισήμανε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επενδύουμε στην οδική ασφάλεια, καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αξία αδιαπραγμάτευτη. Με καθημερινές παρεμβάσεις συμβάλλουμε στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στη σωστή διαχείριση της κυκλοφορίας. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητά μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προχωρούμε συνεχώς σε στοχευμένες παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Επίσης αναφέρθηκε στις υποδομές που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων οδικής ασφάλειας και πρόληψης σε παιδιά και ενήλικες. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και τόνισε ότι είναι σημαντικό όλες οι βαθμίδες διοίκησης να συμβάλλουν στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIA επισήμανε τη σημασία της οδικής αΑσφάλειας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που σημειώνονται στη χώρα μας λόγω τροχαίων δυστυχημάτων. Για να μειωθούν τα σχετικά ποσοστά ο κ. Todt, τόνισε ότι οι «λύσεις κλειδιά» βρίσκονται σε συγκεκριμένους τομείς, στην εκπαίδευση, στην τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και στην εφαρμογή της νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα είναι αναγκαίο να υπάρχει κυβερνητική βούληση.

Ο κ. Todt, βρίσκεται στην Ελλάδα ως κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης 16 χρόνων δράσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» στο ΚΠΙΣΝ την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet