Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Ύδρας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής με τον δήμαρχο Ύδρας

Η χρηματοδότηση κατασκευής ελικοδρομίου στην Ύδρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και του δημάρχου Ύδρας, Γ. Κουκουδάκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων, Σ. Παγωτέλης, τονίστηκε η ανάγκη κατασκευής, τόσο του ελικοδρομίου, όσο και του οδικού δικτύου πρόσβασης σε αυτό.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, ο δήμαρχος ζήτησε το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 880.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2022. Όπως υποστήριξε ο κ. Κουκουδάκης, η Ύδρα είναι από τα πλέον απομονωμένα νησιά του Σαρωνικού και με δεδομένο ότι δεν έχει πιστοποιημένο ελικοδρόμιο δημιουργούνται προβλήματα σε έκτακτες περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη θαλάσσια μεταφορά τους. Επιπλέον, η έλλειψη ελικοδρομίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς χάνεται πολύτιμος χρόνος στην αποστολή βοήθειας.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη θετική του πρόθεση για ένταξη του έργου και ζήτησε από τον δήμαρχο να συνεργαστεί στενά με την Ααντιπεριφερειάρχη Νήσων και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το έργο είναι ώριμο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

«Η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών μας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής θέσαμε ως σκοπό μας την ισόρροπη ανάπτυξη και τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση θεωρούμε ότι, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Σημειώνεται από την περιφερειακή αρχή ότι οι υπηρεσίες της έχουν ζητήσει από τον Δήμο Ύδρας τη σχετική μελέτη, καθώς και σειρά από άλλα στοιχεία. Από τη στιγμή που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν προσχώματα η εισήγηση θα είναι θετική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet